Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Διαδικτυακός αποτροπιασμός...

Από την στιγμή που ενηλικιώθηκα και άρχισα ν'αντιλαμβάνομαι στα μέγιστα το κακό και την αδικία που μας περιβάλλει, κατέληξα στο συμπέρασμα οτι "πολύ πιο εύκολα θα μπορούσα να σκοτώσω έναν άνθρωπο απ' οτι ένα ζώο ..."

Aποτροπιασμό προκάλεσε σε χιλιάδες πολίτες η ομάδα «Θάνατος στα αδέσποτα», στον ιστότοπο "κοινωνικής" δικτύωσης Facebook.



Στον «τοίχο» της συγκεκριμένης ομάδας, που φαίνεται ότι δημιουργήθηκε από Έλληνες, είχαν αναρτηθεί φρικιαστικές φωτογραφίες με βασανισμούς και εκτελέσεις ζώων, ενώ μέλη της ομάδας έσπευσαν να γίνουν πάνω από 1000 συμπολίτες μας...

Όπως αναγραφόταν από τους εμπνευστές της αρρωστημένης πρωτοβουλίας η ομάδα δημιουργήθηκε για «όσους μισούν τα αδέσποτα επειδή έχουν κυνηγηθεί ή δαγκωθεί από αυτά και για οποιονδήποτε άλλο λόγο...»

Ευτυχώς μέσα σε λίγες ώρες χιλιάδες άνθρωποι αντέδρασαν δυναμικά στο Facebook απαιτώντας τη διαγραφή του προφίλ της ομάδας.

Πλέον, το προφίλ της ομάδας δεν είναι επισκέψιμο.

Ωστόσο, δημιουργήθηκαν και άλλες παρόμοιες «ομάδες», οι οποίες όμως προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις από φιλοζωϊκές οργανώσεις και πολίτες..

Όμως αυτά τα διεστραμμένα μυαλά δεν έχουν ίχνος λογικής πάνω τους και άνοιξανκαινούργια σελίδα με την ονομασία "8anatos sta adespota no.2!!!".

Εντάξει το καταλάβαμε, το μόνο που θέλουν είναι προσοχή.

Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να πάψουν αυτό το "παιχνιδάκι" είναι να σταματήσουμε
να τους δίνουμε σημασία. Κάντε σαν να μην υπάρχουν!

τα σχόλια δικά σας...

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η χαμένη τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας

Σκέψεις για την εξάπλωση και εξαγρίωση των ελληνικών blogs.

Οι αμετροέπειες που λέγονται και γράφονται για τον αδίκως δολοφονημένο δημιουργό του troktiko («οραματικός δημοσιογράφος», «μεγάλος» κ.λπ.), αντί να υπερασπίζονται τη δημοσιογραφία, τη δυσφημούν. Διότι, είτε από φόβο είτε από άγνοια, παρουσιάζουν ένα ελεεινό μπλογκ, που εξέφρασε τη χειρότερη Ελλάδα, ως κυνηγημένη και μαχόμενη δημοσιογραφία.

Κάθε εχέφρων άνθρωπος που δεν θέλει να τον λοιδορούν και συκοφαντούν, ανώνυμα και ατιμώρητα, στα μπλογκ, προσπαθεί να απέχει από τον ψηφιακό κοπρώνα. Όποιος έχει πικρή πείρα, ξέρει τι εννοώ. Πίσω από τα ανώνυμα μπλογκ υπάρχει ένας εσμός από μαφιόζους, μικρομαφιόζους, αλλά και πρόσωπα υπεράνω υποψίας που είτε βγάζουν τα απωθημένα τους, είτε το χαρτζιλίκι τους, είτε τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Υπάρχουν και πολλοί ακυρωμένοι τύποι, οι οποίοι απλώς επιστρέφουν τα χτυπήματα της μοίρας -γενικώς και αδιακρίτως. Η όλη ατμόσφαιρα είναι επιεικώς νοσηρή.

Αφότου έκατσε η μπίλια και φάνηκε ότι τα μπλογκ αυτά πολλαπλασιάστηκαν όχι για να εκφράσουν τη δημοσιογραφία των πολιτών (τρομάρα της) ή όσους το σύστημα είχε αποδυναμώσει, ο καθένας άρχισε να σκέφτεται δυο φορές πριν κλικάρει πάνω σε ένα λινκ. Περισσότερο παρά ποτέ, είχε σημασία όχι τι ακούς, αλλά ποιος το λέει. Και το αίτημα της υπογραφής έγινε συνώνυμο με αυτό που παλιά ονόμαζαν «έχεις πρόσωπο στην κοινωνία». Στα σκοτεινά έμειναν να κυκλοφορούν οι σκοτεινοί.

Φυσικά, το πανελλήνιο έμπαινε στο troktiko. Όπως αγόραζε την «Αυριανή». Και αγοράζει το «Θέμα». Τους αρέσει το σκάνδαλο. Το κράξιμο. Η χύμα γλώσσα. Οι πρόθυμες βίζιτες. Οι διεφθαρμένοι πλούσιοι. Όσο ανέβαινε η δημοτικότητα, τόσο πιο πολύ εκτροχιαζόταν το περιεχόμενο. Κι ανάμεσα σε ανόητες αναρτήσεις για σταρ και τραγουδιστές, υπήρχαν διαρκείς «ανώνυμες» καταγγελίες για επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που όσο αυθαίρετα εμφανιζόντουσαν, επιδιορθώνονταν σε λίγες ώρες.

Για να μη το χοντρύνουμε πάνω από έναν νεκρό άνθρωπο (πράγμα που μας γεμίζει φρίκη και ειλικρινή αποτροπιασμό - το να σκοτώνεις είναι η μεγαλύτερη κατάντια της ανθρώπινης φύσης!), το troktiko έγινε η εικόνα μιας κοινωνίας σε κρίση. Ελαττωματικό ως προς όλες τις δημοσιογραφικές λειτουργίες και ύποπτο για παντός είδους συναλλαγές. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν το εκτιμούσε, αλλά βεβαίως το φοβόταν. Ακόμα κι αν είσαι απολύτως καθαρός, εφόσον ήθελαν να κατασκευάσουν μια επίθεση εναντίον σου, κάτσε απόδειξε ότι δεν είσαι ελέφαντας. Για λόγους προληπτικής ιατρικής, οι υγιείς δυνάμεις, αντί να το καταγγείλουν, επέλεξαν να το αγνοούν.

Μέχρι που φτάσαμε στη δολοφονία ενός ανθρώπου. Πράγμα που σημαίνει ότι οι υγιείς δυνάμεις δεν ήταν τόσο υγιείς. Ήταν ένα σνομπ και αυτάρεσκο λόμπι που ευχαριστιόταν να διαβάζει την παπαδιαμάντεια «Καθημερινή» και το LifΟ, αφήνοντας την αρρώστια να καλπάζει. Αλλά πνευματικός άνθρωπος είναι εκείνος που βλέπει πρώτος το κακό και το δείχνει στον κόσμο, για να φυλαχτεί. Που το καταγγέλλει χωρίς να φοβάται τη βία που θα δεχτεί. Όπως ο Σαρτρ τον Μάη. Όπως ο Σλέντορφ στα χρόνια της πρώτης χυδαίας ανόδου της «Bild». Όπως ο Χατζιδάκις τα χρόνια που η «Αυριανή» πούλαγε 350.000 φύλλα και οι αρχισκαπανείς του ΠΑΣΟΚ την στήριζαν ψυχή τε και σώματι. Αν ψάξετε, θα βρείτε ελαχιστότατες καταγγελίες του φαινόμενου των ύποπτων μπλογκ στον σοβαρό Τύπο. Όχι τυχαία. Μερικοί δημοσιογράφοι «σοβαρών» εφημερίδων, ή παρατρεχάμενοι πολιτικών, είναι διαχειριστές τέτοιων μπλογκ - το πρωί καθηγητές , το βράδυ μαχαιροβγάλτες. Υπάρχει μια βαθιά διαπλοκή μεταξύ παραδοσιακών media και χυδαίων μπλογκ - με τον συνήθη τρόπο που στα ανώτατα κλιμάκια του Βατικανού πάντα κάποιος προωθεί τα συμφέροντα της Καμόρα.

Πιστεύω ότι, εάν δεν είχαμε αφήσει το φαινόμενο να γιγαντώνεται τόσο ανεξέλεγκτα και σιωπηρά και άκριτα, ίσως κάποιοι δεν ένιωθαν την ανάγκη να φτάσουν μέχρι τον φόνο ενός ανθρώπου. Η καθαρή σκέψη και η θαρραλέα κριτική σκοτώνουν το κακό πιο καίρια και οριστικά.

Αλλά εδώ οι διανοούμενοι ασχολούνται με τα άνθη του λωτού.

Greek Horror

Φουσκάλες και κάψιμο. Ηλιοθεραπεία: Πιο επικίνδυνο και από το να κυνηγάς τυφώνα.



Οι άγριοι και ριψοκίνδυνοι αυτών των καιρών, δεν θα 'ρθουν να κάνουν τις διακοπές τους στις ελληνικές ακρογιαλιές, αγναντεύοντας με ρομάντζο το πέλαγος, όπως δείχνουν τα trend φέτος. Θα πάνε... Αλάσκα, for a change... γιατί η αδρεναλίνη τους δεν υποχωρεί... Και όμως, με αυτή την επιστημονική ακρίβεια του adrenaline high δημιουργήθηκε κιόλας μια νέα αγορά. H μόδα των διακοπών λέγεται «thrillcations» - τo vacations είναι μπροστά του τουλάχιστον ανιαρό. Κάτι σαν extreme sports. Απευθύνονται αποκλειστικά σε adrenaline junkies που δεν ζουν χωρίς την περιπέτεια και τα τουριστικά πακέτα που τους προσφέρονται. Περιλαμβάνουν από ψάρεμα σε παραλίες με σκυλόψαρα έως κάθε ακραίο καιρικό και γεωλογικό φαινόμενο που η μετωρολογία μπορεί να προβλέψει. Τυφώνες, πλημμύρες, καταστροφές και λάβα ηφαιστείου για όποιον το προτιμά. Οι ζεστές περιοχές, παρ' όλα αυτά, όπως η Σαχάρα, δεν περιλαμβάνονται στο μενού επιλογής, προφανώς γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες κατευνάζουν τη διάθεση για δράση και τον αγώνα ακραίας επιβίωσης που αναζητούν οι λάτρεις της αδρεναλίνης.

Το κάψιμο στον ήλιο και το έγκαυμα σοβαρού βαθμού είναι το αντίστοιχο σημείο ακραίας επιβίωσης για τις ελληνικές διακοπές. Ή, έστω, χωρίς γνώση, ιατρική φροντίδα, και, κυρίως, χωρίς τα απαραίτητα για να το αντιμετωπίσει κανείς άμεσα:

Πρώτ' απ' όλα, ας θυμόμαστε για πάντα ότι το ν΄αφήσουμε το δέρμα να καεί και να ξεφλουδίσει είναι απαγορευτικό για τις ζωές όλων μας. Οι σύγχρονές έρευνες, η μία μετά την άλλη, επιβεβαιώνουν ότι κάθε κάψιμο στο ιστορικό του κάθε οργανισμού υποθηκεύει το σώμα για σοβαρή βλάβη και φυσικά για καρκίνο του δέρματος.
Δεύτερον, το κάψιμο προκαλεί φλεγμονή σε όλο το σώμα και το δέρμα. Μόλις το διαπιστώσετε, πάρτε κάποιο αντιφλεγμονώδες ή ασπιρίνη, και αν χρειαστεί συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, αυτό προλαμβάνει κατά το δυνατόν την κοκκινίλα και τον πόνο, αναχαιτίζοντας την έκκριση προσταγλανδίνης και τη βλάβη στο DΝΑ.
Το δέρμα πρέπει να προλάβει άμεσα και αποτελεσματικά, επίσης, την αφυδάτωση, για να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς ανάπλασης που διαθέτει το ίδιο το δέρμα απέναντι στο κάψιμο. Μαζί με τη λήψη άφθονων υγρών, το ίδιο θα πρεπει να ενυδατώνεται και το σώμα συστηματικά και επαναλαμβανόμενα για περισσότερο από τις πρώτες 24 ώρες με τις κατάλληλες κρέμες, που καλό είναι να εγκρίνει και ο γιατρός.
Φυσικά, γιατροσόφια είναι το γιαούρτι για τους Έλληνες, το γάλα καρύδας και η αλόε βέρα για μέρη πιο εξωτικά και οι κομπρέσες από κρύο γάλα, αν κανείς δεν έχει άλλη επιλογή ή το προτιμά. Όχι ότι μπορεί να υποσχεθεί αυτου του τύπου η φροντίδα άμεση ανακούφιση. Μπορεί, όμως, να σώσει τον «καμένο» από την εσωτερική «λάβα» του σώματος που απειλεί με βαρύτερες φθορές.

ΥΓ.: Τελευταία συμβουλή, μετά την επιβίωση, για όσους παίζουν στον ήλιο «don't do it again»!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ



Ετοιμάζω muffins με γέμιση λεμόνι. Είναι πανεύκολα και ίσως η μοναδική γεύση σε γλυκό που αντέχεις με αυτήν τη ζέστη. Ετοιμάζω τα δύο ειδικά ταψιά από σιλικόνη και σε ένα μπόλ βάζω όλα τα στεγνά υλικά: 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 125 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα αλεσμένα, 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder, μια πρέζα αλάτι και 100 γρ. ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύω όλα τα υγρά υλικά: 1 αυγό, 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 125 ml γάλα, 75 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο που να έχει κρυώσει και μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου. Ρίχνω τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακατεύω ελαφρά. Δεν θέλουμε ένα λείο μείγμα, αλλιώς η υφή των muffins θα είναι περίεργη. Στο τέλος προσθέτουμε lemon curd. Είναι αυτή η μαρμελάδα λεμόνι που φτιάχνεται με αυγά, βούτυρο και χυμό λεμονιού, είναι ένα αριστούργημα και ο εφιάλτης της ζυγαριάς, αλλά δεν πειράζει... Προσθέτουμε περίπου έξι κουταλιές εδώ κι εκεί στο μπολ και με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές γύρες για να απλωθεί το lemon curd, αλλά να μην αφομοιωθεί από το γλυκό. Έτσι, όταν ψηθούν τα muffins, θα υπάρχουν ποταμάκια από λεμονάτη κρέμα μέσα στο κέικ. Μοιράζω το μείγμα στα δώδεκα και ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με σαράντα λεπτά. Αντί για lemon curd, μπορώ να βάλω μαρμελάδες φρούτων και να ψήσω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Περιμένω να κρυώσουν και δοκιμάζω με ένα δυνατό εσπρέσο. Δεν υπάρχει τίποτα ανώτερο από τα γλυκά...

Βιβλίο

ΕΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΪ

Με υπογραφή Χέμινγουεϊ
Τότε που ο Έρνεστ ήταν δημοσιογράφος.



Εξαιρετικό καλοκαιρινό ανάγνωσμα είναι ο πρώτος τόμος με τα δημοσιογραφικά κείμενα που έγραψε ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Αν και ο μεγάλος συγγραφέας δεν αποδεχόταν την αξία του δημοσιογραφικού του έργου, υποστηρίζοντας ότι με τίποτα δεν είναι ισάξιο της λογοτεχνίας, το λαμπρό του ταλέντο είναι ευδιάκριτο και εδώ. Το βιβλίο που μόλις εκδόθηκε από τις εκδόσεις Καστανιώτη σε μετάφραση Ηλία Μαγκλίνη και Κώστα Καλογρούλη περιέχει και τα κείμενα που έγραψε ο Χέμινγουεϊ για τη Μικρασιατική Καταστροφή κατά την περίοδο 1920-22.

Κινηματογράφος

25 ΚΑΡΑΤΙΑ - 25 KILATES

Σκηνοθεσία: Πάτσι Αμέζκουα
Πρωταγωνιστούν: Φραντσέσκ Γκαρίντο, Άιντα Φολκ

Ένα δείγμα νουάρ που φανερώνει για μια ακόμη φορά πως η Ισπανία δεν είναι μόνο Πέδρο, Πενέλοπε και Χαβιέρ. Σασπένς και ειδύλλιο του περιθωρίου σε μια χειμωνιάτικη, μελαγχολική Βαρκελώνη, όπου το καλά πλεγμένο σενάριο τακτοποιείται βολικά και αταίριαστα προς την ατμόσφαιρα, γι’ αυτό και αφαιρεί την αδρεναλίνη της συνολικής εντύπωσης.






Ο Άμπελ είναι μοναχικός τύπος. Δουλειά του είναι να παίρνει πίσω «δανεικά», χρησιμοποιώντας όποια μέθοδο κρίνει κατάλληλη. Πασχίζει να κρατήσει την «απασχόλησή» του κρυφή από τον μικρό του γιο. Ψυχολογικά παραπαίει και τον κρατά ζωντανό το ασάλευτο πρόσωπό του, ιδανικό κάλυμμα για τη ζωή που κάνει. Η Κέι κλέβει αυτοκίνητα και κάνει μικροληστείες, συνήθως μαζί με τον πατέρα της, τον οποίο μαλώνει για το παραμικρό. Όλοι ανέχονται οριακά ο ένας τον άλλο και τη ζωή τους και ελπίζουν σε μια δουλειά που θα τους ξελασπώσει. Μια τσάντα γεμάτη κοσμήματα είναι ίσως ακριβώς ό,τι χρειάζονται. Βέβαια, σε μια τσάντα δεν μπορούν να ποντάρουν στα σοβαρά, κάτι που γνωρίζουμε εμείς οι απέξω. Ο Αμέζκουα, Καταλανός σκηνοθέτης με αίσθηση της πλοκής και της ατμόσφαιρας, μας βάζει μέσα σε μια ιστορία απόγνωσης και σκληρότητας. Ο Άμπελ και η Κέι μυρίζονται σαν τα σκυλιά και ερωτεύονται, συνδυάζοντας τρυφερότητα και κυνισμό - γίνεται και αυτό το οξύμωρο όταν υπάρχει ενστικτώδης αυτογνωσία. Πιάνονται από το ελάχιστο για να οδηγηθούν στο μεγάλο κόλπο, την έξοδο από τα σκατά. Η ακατανίκητη έλξη τους, με όρους του πεζοδρομίου αλλά και μια καθαρότητα σχέσης που δεν έχει αύριο, τους ενώνει σε παράτολμα σχέδια. Από το ξεκίνημα της ταινίας, ωστόσο, οι συναντήσεις γίνονται αυθαίρετα, η δράση δεν δικαιολογείται απόλυτα και κυρίως το φινάλε παραείναι μαλακό για ένα τόσο σκοτεινό, αισθηματικό νουάρ. Η μονότονη, μονοχρωματική Βαρκελώνη, που φανερώνει το γοητευτικό πρόσωπό της σπάνια στην ταινία, σαν ξέφωτο σε μια μητροπολιτική ομίχλη, είναι το μεγάλο ατού μιας ταινίας που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ της Μάλαγκα.

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Live & Dates

Ποιος παίζει που και πότε :

03/09 U2 @OAKA

06/09 Vaya Con Dios @ Thessaloniki

08/09 Vaya Con Dios @ Athens

08/09 Anathema @ Principal

09/9 Porcupine Tree & Anathema @ Technopolis

10/09 Porcupine Tree @ Principal

10/09 Placebo @ Theatre Gis

11/09 Placebo @Terra Vibe

14/09 Emma Shaplin @ Lykavitos

17/09 Prodigy @ Athens

17/09 autechre @ bios

18/09 Tindersticks @ Moni Lazariston

18/09 Prodigy @ Paok Stadium

19/09 Tindesticks @ Lykavitos

21/09 Archive @ Iraklio Cine Astoria

22/09 Archive @ Larisa Sports Center

23/09 Archive @ Principal

25/09 Archive @ Lykavitos

25/09 Ozzy Osbourne @ Terra Vibe

25/09 Bad Manners @ An

26/09 Archive @ Patra Ergostasio Texnis

01/10 Rene Aubry @ Principal

15/10 Peter Heppner @ Gagarin

22/10 Silvert Hoyem @ Principal

23/10 Silvert Hoyem @ Fuzz

30-31/10 Einsturzende Neubauten @ Fuzz

28/11 Sonny Rollins @ Pallas Theatre

17-18/12 Godspeed you Black Emperror @ Gagarin

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Καλλιεργήστε το προσωπικό σας φαρμακείο.

Καλλιεργήστε το προσωπικό σας φαρμακείο, ευκολα και απλα στο μπαλκονι σας.
Γιατί να επιμένετε στα χημικά τυποποιημένα φάρμακα, τη στιγμή που το φαρμακείο της φύσης και η παραδοσιακή ιατρική σάς προσφέρουν εναλλακτικές θεραπείες για δεκάδες παθήσεις; Με λίγη καλή διάθεση και τις κατάλληλες οδηγίες μπορείτε και εσείς να καλλιεργήσετε στη βεράντα ή ακόμα και στο περβάζι του παραθύρου σας θεραπευτικά βότανα που θα σας προσφέρουν τις «πρώτες βοήθειες» σε στιγμές ανάγκης, αλλά και διαρκείς θεραπείες για χρόνιες παθήσεις.


«Καύσωνας»

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις ....

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΝ

Το χειρότερο αμάρτημα απέναντι στα άλλα πλάσματα γύρω μας δεν είναι το μίσος, αλλά η αδιαφορία προς αυτα. Αυτή είναι η ουσία της απανθρωπιάς...
“Τα αποτελέσματα που έχει η τιμωρία στους ανθρώπους και στα ζώα είναι η αύξηση του φόβου, η όξυνση της πονηριάς, ο έλεγχος των επιθυμιών. Η τιμωρία δαμάζει τον άνθρωπο, αλλά δεν τον κάνει καλύτερο.”
"Φ. Νίτσε"

Φόλες…
Δηλητηριασμένα ζώα στους δρόμους…
Καθημερινό πλέον φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα…
Κανένας ένοχος.. καμία ποινή.. καμιά αλλαγή…
Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη..
Αλλά τι κάνουμε γι αυτό ?? ΤΙΠΟΤΑ!!
Κανείς δεν βλέπει τίποτα και κανείς δεν ξέρει τίποτα.. και το έγκλημα ενάντια στα ζώα συνεχίζεται.. ανελέητο..
Η δηλητηρίαση των ζώων είναι παράνομη…
Σύμφωνα με τον Νόμο 1197/1981 «όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή εγκαταλείπει ζώο θα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 6 μήνες ή /και με χρηματική ποινή 300€ μέχρι 1,500€»
Ο όρος «φόλα» αναφέρεται σε ένα σύνολο μεθόδων και τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για τη δηλητηρίαση κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων. Οι φόλες συνήθως τοποθετούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσα σε κομμάτια φαγητού που θα θελήσουν να φάνε τα ζώα. Πολλές φορές βέβαια οι δράστες αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν απίστευτα ισχυρά δηλητήρια τα οποία σκορπίζουν γύρω από δέντρα ή σε γωνίες σπιτιών και αρκεί μια μικρή επαφή με το ζώο για να το βλάψουν.
Κάθε χρόνο σκυλιά και γάτες πεθαίνουν με φρικτούς πόνους, δηλητηριασμένα. Η δηλητηρίαση των ζώων είναι απάνθρωπη και παράνομη. Παρόλα αυτά συνεχίζεται σε καθημερινή βάση σε ολόκληρη την χώρα.
Οι δηλητηριαστές αδιαφορούν για τον νόμο, τη δημόσια ασφάλεια και για τα ίδια τα ζώα. Αλλά και οι ιδιοκτήτες που εγκαταλείπουν τα ζώα τους ή όσοι αδιαφορούν γι’ αυτή τη βάναυση πράξη είναι συνυπεύθυνοι.

Νερακι στα Αδεσποτα...ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛΑΚΙ ΜΕ ΝΕΡΟ εξω απο την εισοδο του σπιτιου σου . . .

ΑΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΖΕΣΤΕΣ...
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΕΡΑΚΙ...

ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΓΑΛΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΝΕΡΟ
ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΟΥΦIΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ...

(ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ... Η' ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ...)