Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Ετοιμάζω muffins με γέμιση λεμόνι. Είναι πανεύκολα και ίσως η μοναδική γεύση σε γλυκό που αντέχεις με αυτήν τη ζέστη. Ετοιμάζω τα δύο ειδικά ταψιά από σιλικόνη και σε ένα μπόλ βάζω όλα τα στεγνά υλικά: 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 125 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα αλεσμένα, 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder, μια πρέζα αλάτι και 100 γρ. ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύω όλα τα υγρά υλικά: 1 αυγό, 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 125 ml γάλα, 75 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο που να έχει κρυώσει και μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου. Ρίχνω τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακατεύω ελαφρά. Δεν θέλουμε ένα λείο μείγμα, αλλιώς η υφή των muffins θα είναι περίεργη. Στο τέλος προσθέτουμε lemon curd. Είναι αυτή η μαρμελάδα λεμόνι που φτιάχνεται με αυγά, βούτυρο και χυμό λεμονιού, είναι ένα αριστούργημα και ο εφιάλτης της ζυγαριάς, αλλά δεν πειράζει... Προσθέτουμε περίπου έξι κουταλιές εδώ κι εκεί στο μπολ και με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές γύρες για να απλωθεί το lemon curd, αλλά να μην αφομοιωθεί από το γλυκό. Έτσι, όταν ψηθούν τα muffins, θα υπάρχουν ποταμάκια από λεμονάτη κρέμα μέσα στο κέικ. Μοιράζω το μείγμα στα δώδεκα και ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με σαράντα λεπτά. Αντί για lemon curd, μπορώ να βάλω μαρμελάδες φρούτων και να ψήσω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Περιμένω να κρυώσουν και δοκιμάζω με ένα δυνατό εσπρέσο. Δεν υπάρχει τίποτα ανώτερο από τα γλυκά...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου